Що додати в чай, щоб він не тільки відповідав осінньому настрою, але й підтримав нас у холодну пору року?
Перш за все, охолоджуючий зелений чай замінюється в наших чашках чорним чаєм, який зігріває нас ефективніше. Коли ми змокнемо чи замерзнемо, давайте заваримо міцний чорний чай і не соромимося збагачувати його різними добавками.
Фруктові соки, особливо малиновий, можуть додати настою, крім цікавого смаку, в ньому багато вітамінів.
Пряні добавки, такі як гвоздика, імбир, аніс або кориця - не тільки добре поєднуватимуться з ароматом чорного чаю, але й допоможуть нам боротися з інфекціями та підвищать імунітет.
Відмінною альтернативою цукру може виявитися мед. Пам’ятайте, однак, що найкраще додавати його в трохи охолоджений чай, щоб, окрім його аромату, ви могли насолоджуватися його корисними властивостями. Що можна підсолодити замість цукру?
Свіжі фрукти - це не тільки наш улюблений лимон або апельсин, який асоціюється з Різдвом, відмінно підійдуть сезонні фрукти, такі як сливи, яблука та груші.
Також непогано було б замінити сам чай різними травами. У продажу є готові суміші, які зміцнюють наш імунітет або навіть допомагають при застуді. Іноді для підвищення імунітету також варто заварювати замість чаю ехінацею або шипшину. При застуді краще чаю допомагає настій меду, оскільки він добре впливає на верхні дихальні шляхи. Також відмінно підійдуть настої з фруктів, наприклад, малини або інших настоїв на основі гібіскуса.